Sint-Jakobsnootjes in saffraan saus -941-
Ingredienten
- 12 Sint-Jakobsnootjes
- prei
- 2 sjalotten fijngehakt
- 1 dl visfond
- 3 dl wijn witte
- 1 dl Noilly Prat
- 2 dl room
- 150 g roomboter
- 1 potje saffraanpoeder
Instructies
Saffraan saus
- Hak de sjalotten fijn.
- Breng de sjalotten met de witte wijn en de visfumet aan de kook. Kook in tot één derde, zeef, voeg de room toe en laat nog even inkoken.
- Meng van het vuur de koude boter door de saus en breng op smaak met saffraan.
Sint-Jakobsnootjes
- Spoel de Sint-Jakobsnootjes onder stromend water en leg ze op keukenpapier.
- Giet olie in een pan, zet op een hoog vuur en bak de Sint-Jakobsnootjes. Kruid ze met peper en zout.
- Snipper de prei heel fijn.
- Schep de saffraan saus in een diep bord en leg er 3 Sint-Jakobsnootjes in. Decoreer met de fijn gesnipperde prei
Notities
Robert Soetemans