Spiegeltaart van frambozen -803-
Porties 8 pers
Ingredienten
- ---Biscuit
- 4 eieren
- 125 g suiker
- 125 g bloem
- ----Mousse van frambozen
- 400 g frambozen puree
- 1 citroensap
- 6,5 dl room
- 100 g suiker
- 0,5 dl kirsch
- 7 blaadjes gelatine
- ----Duits schuim
- 100 g eiwit
- 200 g bloemsuiker
- ----Sauseerstroop
- 100 g suiker
- 100 g water
- 0,5 dl kirsch
- ----Spiegel van frambozen
- 125 g water
- 125 g suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 250 g frambozen sap van
Instructies
- ----Biscuit
- De eieren samen met de suiker en de bloem stevig opkloppen. eventueel verwarmen met de brander Uitstorten op een diepe bakplaat en afbakken, 180° +/- 15'
- ----Mousse van frambozen
- Duits schuim. Het eiwit machinaal stevig opkloppen en beetje bij beetje de bloemsuiker onderkloppen.
- De frambozenpuree met het Duits schuim en het citroensap vermengen.
- De room met de suiker half opkloppen en onder het mengsel spatelen.
- De geweekte gelatine blaadjes laten smelten in de kirsch (37°C) en eronder mengen.
- ----Sauseerstroop
- De suiker met het water laten koken en afkoelen, parfumeren met de kirsch.
- ----Spiegel van frambozen
- De suiker met het water laten koken en de geweekte gelatine blaadjes onder roeren. De suikerstroop laten afkoelen (37°C) en het sap van frambozen toevoegen.
- ----Opbouw van de taart
- De biscuit versnijden in lagen van 1 cm dikte, verkleinen zodat deze +/- 1 cm kleiner is dan de diameter van de inox-ring.
- Onderaan 1 laag biscuit aanbrengen en half opvullen met de mousse.
- Nog een laag biscuit aanbrengen en sausen met sauseerstroop.
- Aanvullen met de mousse tot +/- 3 mm van de bovenrand van de inox-ring.
- Laten opstijven in de koelkast.
- De taart bedekken met de spiegel van frambozen en laten opstijven.
- Ontvormen met een gasbrander.