Bladerdeegstengels met pesto -804-
Porties 4 pers
Ingredienten
- 10 plakjes bladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg
- 200 g pesto uit potje of vers
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 eieren
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Plak 2 plakjes ontdooide bladerdeeg aan elkaar. Besmeer deze met een laagje pesto en bestrooi met kaas. Plak 2 andere vellen bladerdeeg aan elkaar en leg deze er op. Snijd over de lange zijde in 4 dunne stroken.
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier en houd aan beide kanten vast met je vingers en draai zodat er een twist ontstaat.
- Doe dit ook met de rest van het bladerdeeg en pesto.
- De laatste 2 velletjes bladerdeeg kun je doormidden snijden en op elkaar leggen en hier 2 stroken uit halen.
- Zo heb je in totaal 10 stuks.
- Gebruik je een grote rol vers bladerdeeg dan kun je de helft besmeren met pesto en de andere helft er op leggen en vervolgens ca. 10 stroken hieruit snijden.
- Besmeer de pesto twisters met wat losgeklopt ei en bak ze ca. 15 tot 20 minuten in de oven bruin en knapperig.
- Als ze afgekoeld zijn zullen ze wat steviger zijn.