Aardappel. Blini van aardappel met verse wintertruffel
Porties 6
Ingredienten
- 500 g aardappel.
- 1/2 liter melk volle
- 3 soeplepels bloem
- 3 eieren
- 4 eiwitten
- 2 à 3 soeplepels room 45%
- 500 g boter
- 10 g truffel per persoon.
- _____Voor de saus
- 1/2 glas witte wijn droge
- 2 sjalotten
- 150 g boter
- 1/2 citroen
- mespunt kerrie
Instructies
- Clarifieer de 500 gr boter.
- Schil de aardappelen, kook in gezouten water en maak een puree met de melk en laat afkoelen in de koelkast.
- Voeg dan de bloem, de volledige eieren en de eiwitten toe zonder teveel te roeren.
- Voeg dan de room toe zodat men een dik deeg bekomt.
- Eventueel proberen op een warme Tefalpan om de dikte te controleren van de blini.
- Maak een blanke boter met de wijn, fijngesnipperde sjalot, de jus van de citroen en een mespunt kerrie.
- Doorzeven en monteren met de boter.
- Bak de blinis in een Tefalpan met relatief veel boter.
- Leg een soeplepel beslag op de hete pan, leg hierop een sneetje truffel, en draai deze om in de pan.
- Bak de blinis goudbruin.
- Droogdeppen op een keukenpapier en warm houden.
- Serveer de blini op een warm bord en nappeer met de boter rond.
- Maak eventueel een julienne van de overige truffel en versier hiermee het bord.