Laat de boter op een matig vuur smelten in de melk. Niet laten koken.
Voeg de bloem erbij en meng met een houten spatel tot het geheel droogt en een homogene massa vormt die niet meer blijft plakken aan de pot.
Voeg er één voor één de eieren bij.
Het deeg moet soepel zijn maar niet te lopend.
Spuit dan op een beboterde plaat de soezen.
Laat wat afstand zodat ze kunnen zwellen.
Doe ze in een oven van 200°C en laat ze hierin afbakken gedurende een tiental minuten.
De oven niet openen tijdens dit proces, anders vallen ze zonder genade in elkaar.
Klop intussen de room op met de suiker.
Wanneer de soezen klaar zijn laat ze even afkoelen.
Maak de chocoladesaus au bain-marie.
Laat eerst de room warmen en voeg dan pas de chocolade en de suiker toe.
Men kan hierbij nog wat verse boter toevoegen zodat de saus nog rijker wordt en blinkend.
Snij de soezen doormidden en vul deze op met de room.
Nappeer de saus rondom en dien onmiddellijk op.