Makreel. Mi-cuit van makreel met gazpacho van komkommer, hangop van geit en geroosterde komkommer -822-
Porties 4 pers
Ingredienten
- 2 stuks makreel
- 4 stuks komkommer
- 2 stuks komkommer mini
- 2 stuks limoen
- 20 cl sojasaus witte
- 20 cl sushi azijn
- 20 cl Bouillon gevogelte
- 500 g yoghurt geiten
Instructies
Makreel
- Verwijder de graatjes en trek vacuüm in een marinade van 10cl witte sojasaus, 10cl citroensap en 10cl sushi azijn.
- Laat vervolgens 1 uur marineren.
- Dep voor het serveren droog en brandt af met een bunzenbrander.
Gazpacho komkommer
- Blend 4 stuks komkommer, 10 cl olijfolie, 1 cl olie van gekonfijte look, 5 cl limoensap, 20 cl kippenbouillon, 10 cl sushiazijn, 10 cl witte soja, 1 g xantana en 1 mespunt piment d’espelette gedurende 10 minuten.
Geroosterde komkommer
- Snijd de komkommer in de gewenste vorm en brandt af met een bunzenbrander.
- Kruid met peper en zout en werk af met enkele druppels olijfolie.
Hangop van geit
- Natuurlijke yoghurt (zonder additieven) laten uitlekken in kaasdoek, daarna afkruiden met zout en cayennepeper.
- Voeg wat limoensap en een mespuntje honing toe en doe de massa in een spuitzak.
Notities
Afwerking
Werk af met enkele druppels olijfolie en eetbare bloemetjes
Werk af met enkele druppels olijfolie en eetbare bloemetjes