Sint – Jacobsnoot met aardpeer -971-

Print Friendly, PDF & Email

 

Afdrukken

Sint – Jacobsnoot met aardpeer -971-

Porties 2 pers

Ingredienten

  • 3 aardperen grote , 50 g/stuk
  • 1 aardpeer kleinere
  • 2 sint-Jacob noten
  • 3 champignons witte , in dunne plakjes gesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • boter
  • jonge kool- of spruitblaadjes
  • waterkers
  • peper & zout

Instructies

  • Schil de aardperen goed en kook er 3 gaar in de bouillon. Haal uit de bouillon maar hou die bij. Plet de aardperen samen met enkele klontjes boter en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Hou de puree warm in een lauwe bain-marie. Schil en snij de 4e aardpeer in dunne plakjes en leg in ijswater. Dit tegen het verkleuren.
  • Snijd de champignons in dunne schijfjes en leg apart.
  • Neem blaadjes af van de spruiten en leg ook apart.
  • Kook de bouillon in, klop er een klontje boter onder, breng op smaak met peper en zout en wat citroensap en schuim de saus vlak voor gebruik op met de staafmixer.
  • Snij de sint-Jacob noten in plakjes, leg ze op een bakplaat, bestrooi met peper en grof zout en bedruppel met citroensap en olijfolie. Laat even marineren en zet vlak voor serveren even onder de grill (of in de oven) om te warmen, ze moeten glazig blijven.
  • Leg de sneetjes sint – Jacob noot in een aperoglas. Doe er de aardpeer puree op. Werk af met de champignon, spruitblaadjes, rauwe aardpeer en waterkers. Geef de saus er apart bij zodat wie wil er wat kan over druppelen.

Notities

Van Roy Luc