Quinoa, glaasje met scampi en limoen
Porties 15 hapjes
Ingredienten
- 12 scampi's
- 1 à 2 limoenen
- olijfolie
- koriander verse
- koriander poeder
- Munt verse
- pezo
- zout
- wat paprika pikante
Instructies
- De quinoa goed wassen en spoelen om de bitterheid te verminderen. Goed laten uitlekken, in een pot doen en 2 maal het volume water toevoegen met een beetje zout.
- Aan de kook brengen, afdekken en 12 minuten laten koken. De quinoa is gaar als de kiem tevoorschijn komt. Laten uitlekken en afkoelen.
- De scampi’s reinigen en in de breedte in 2 verdelen, bakken in olijfolie en kruiden met peso en paprika.
- Ondertussen maakt men een vinaigrette van olijfolie met limoensap en wat geraspte schil.
- Op smaak brengen met peper en koriander poeder, daarna de verse, gehakte koriander en munt erbij doen.
Notities
Afwerking:
Op de bodem van ons glaasje legt men de quinoa, daarop de stukjes scampi, naperen met de vinaigrette en afwerken met een blaadje munt .
Op de bodem van ons glaasje legt men de quinoa, daarop de stukjes scampi, naperen met de vinaigrette en afwerken met een blaadje munt .