Notentaart
Porties 8 stuks
Ingredienten
- 1 rol bladerdeeg
- 3 eieren
- 225 g suiker s2
- 2 pakjes vanille suiker
- 200 g walnoten zuivere
- 75 g bloem zelfrijzende
- 2 lepels Amaretto
Instructies
- De noten fijn malen,
- Een taartvorm bekleden met het bladerdeeg en het boterpapier,
- Prikken met een vork ook de rand,
- de eidooiers en het wit apart doen,
- de dooiers mengen met de suiker en de vanille suiker, goed mengen en daarna de boter toevoegen, (kamer temperatuur) mengen.
- Daarna de bloem toevoegen en de fijn gestampte noten.
- Het eiwit stijf kloppen en bij de rest voorzichtig doormengen .
- het mengsel op de bladerdeeg doen en afdekken met aluminiumfolie.
- Afbakken gedurende 30 min op 220°,
- de folie verwijderen en nog eens afbakken gedurende een 10 min op 220°