
Gebakken zalm met erwten risotto en gekonfijte tomaten
Porties 4 pers
Ingredienten
- ui fijn gesneden
- olijfolie
- 1 dl witte wijn
- 1,5 l fond gevogelte
- 200 g erwten diepvries of indien mogelijk verse
- 500 g zalm stukken
- boter
- pezo
- 1,5 dl room
- 60 g Parmezan gemalen
- 2 koppen rijst risotto
Instructies
- Enkele gekonfijte tomaten op olie en wat platte peterselie.De zalm kruiden met peper en zout en aan kleuren in een pan met boter en wat olie Verder laten garen in een hete oven (roze)De fijn gehakte ui in olijfolie aan stoven en en de rijst toevoegen.Laten stoven totdat de rijst vettig wordtDaarna voegt men er de witte wijn bijWanneer deze kookt voegt men er wat fond toe en laat deze op een zacht vuurtje garen. Als de fond bijna ingekookt is doet men er terug fond bij tot de rijst gaar is maar niet droog.De erwtjes stoven in wat boter en de helft fijn mixenOp het laatste voegt men er de erwten puree en de ganse erwtjes bij de rijstWat room erbij en de gemalen kaas eronder mengen ,alles af smakenBediening :In een warm diep bord plaatst men de rijstErrond de grof gehakte tomaten en de peterselie Op de rijst de zalm en afwerken met een mooi takje platte peterselie