Mousse van witte asperges met zalm -921-
Ingredienten
- 160 g witte asperges
- 2 sneden zalm gerookte
- 2 blaadjes gelatine
- 75 ml slagroom
- peterselie om te versieren
- pezo
Instructies
- Week de gelatine in koud water
- Schil de asperges en houd 4 koppen appart.
- Kook de asperges samen met de 4 koppen beetgaar in gezouten water.
- Mix de asperges fijn (behalve de 4 aparte koppen)
- Verwarm deze massa licht op en werk er de uitgeknepen gelatine onder. Laat afkoelen.
- Klop de room lobbig. Meng er nadien de asperge puree onder en breng op smaak met pezo.
- Doe een beetje zalm op de bodem van de glaasjes of amuze schaaltjes. Hierop verdeel je de mousse.
- Leg daarop terug wat zalm en daarbovenop de appart gehouden aspergekoppen.
- Werk af met wat fijngesneden peterselie.
Notities
Van Roy Luc