Tiramisu met speculaas -361-
Porties 8
Ingredienten
- 4 eieren
- 80 g suiker fijne
- 500 g mascarpone
- 80 g suiker fijne
- speculaas
- Amaretto amandel likeur naar smaak
- Koffie
- wat cacao poeder
- stukje fruit rood
- wat bloemsuiker
Instructies
- Men doet de eidooier en het eiwit in aparte potten
- De eidooiers klopt men met 80 gram suiker wit (au ruban)
- Daarna roert men er voorzichtig de kaas onder
- De eiwitten kloppen we tot sneeuw met de resterend 80 gr suiker maar men doet er de suiker geleidelijk in
- Daarna mengen we dit met de kaas en voegen er een weinig amaretto bij
- Onder tussen heeft men de speculoos verkruimeld en in een dessert coupe gelegd die we wat marineren met een beetje koffie en amaretto
- De vulling erop en in de koelkast laten op stijven
- Bediending
- Op een bordje met een kantpapier
- De coupe bestrooien we met wat cacao die vermengd is met wat bloemsuiker
- Eventueel afwerken met een aardbei of een ander stukje rood fruit