Makreel op schrijnwerkers wijze. (voor Mark en Jack) -747-

Afdrukken

Makreel op schrijnwerkers wijze. (voor Mark en Jack)

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 4 makreel filets mooie verse
  • boter
  • olijfolie goede
  • 100 g quinoa
  • tandoriekruiden
  • weinig curry
  • weinig kippepasta
  • 3 pijpajuin mooie vaste
  • 1 avocado
  • 16 kerstomaten vaste
  • 8 radijsjes
  • 12 Boontjes groene
  • 2 appels groene
  • weinig platte peterselie
  • ciderazijn
  • 1 Citroen

Instructies

  • De quinoa wassen en in het dubbel vocht garen met wat kippenpasta tandorie kruiden. Wat curry poeder. Bij gaarheid laten afkoelen
  • De boontjes beetgaar koken afkoelen en in dobbelstenen snijden
  • De avocado pellen en eveneens in dobbelsteentjes versnijden. Wat citroensap erover doen om niet te verkleuren
  • De tomaten ontpitten en in dezelfde grootte versnijden. Idem met het radijsje de appel en de pijpajuin
  • Platte peterselie fijn versnipperen, niet hakken
  • Alles voorzichtig mengen en op smaak brengen met wat peper, zout, olijfolie en ciderazijn. Koel bewaren
  • De filets opkuisen en alle graatjes verwijderen. Deze op het laatste in wat hete olijfolie en boter bakken langs 1 zijde wat peper en zout erop. Voor het opdienen een weinig citroensap
  • De makreel mag niet gans gaar zijn daar deze anders droog is en niets meer van smaak heeft. Is hij nog wat rauw kan geen kwaad (is een vette vis)
  • Op een mooi bord plaats men wat quinoa daarop de fijne groentjes en tenslotte de makreelfilet. Afwerken met wat blaadjes groene peterselie