Sushi met mozzarella en garnalen gedoopt in tomatensalsa en wasabidip -935-

Print

Sushi met mozzarella en garnalen gedoopt in tomatensalsa en wasabidip -935-

Ingredienten

  • 2 norivellen te koop in oosterse voedingswinkels
  • 200 g grijze garnalen gepeld
  • 300 g mozarella rechthoekig van vorm
  • 1 klein bosje basilicum
  • zeezout
  • zwarte peper grof gemalen.
  • Voor de salsa
  • 4 Italiaanse tomaten gepeld en ontpit
  • 1 sjalot in fijne blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 el limoensap vers geperst
  • 2 tl balsamicoazijn
  • Pezo
  • Voor de wasabidip
  • 4 tl zure room
  • 1 tl wasabipasta te koop in oosterse voedingswinkels

Instructies

  • Snijd de mozarella in dunne plakjes en bedek er de norivellen mee. Laat de boven- en onderkant van de vellen 3 cm vrij. Leg in het midden de garnalen op een rechte lijn en rol de vellen op.
  • Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes en meng ze met de sjalotten, de olijfolie, het limoensap en de balsamicoazijn. Breng het mengsel op smak met peper en zout.
  • Meng de zure room met de wasabi.
  • Verdeel de salsa over de borden. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik en leg ze op de salsa. Serveer met de wasabidip en garneer met de basilicumblaadjes. Breng het mengsel op smak met peper en zout.

Notities

Christer Elfving
Scroll naar boven