Sushi met mozzarella en garnalen gedoopt in tomatensalsa en wasabidip -935-
Ingredienten
- 2 norivellen te koop in oosterse voedingswinkels
- 200 g grijze garnalen gepeld
- 300 g mozarella rechthoekig van vorm
- 1 klein bosje basilicum
- zeezout
- zwarte peper grof gemalen.
- Voor de salsa
- 4 Italiaanse tomaten gepeld en ontpit
- 1 sjalot in fijne blokjes gesneden
- Olijfolie
- 1 el limoensap vers geperst
- 2 tl balsamicoazijn
- Pezo
- Voor de wasabidip
- 4 tl zure room
- 1 tl wasabipasta te koop in oosterse voedingswinkels
Instructies
- Snijd de mozarella in dunne plakjes en bedek er de norivellen mee. Laat de boven- en onderkant van de vellen 3 cm vrij. Leg in het midden de garnalen op een rechte lijn en rol de vellen op.
- Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes en meng ze met de sjalotten, de olijfolie, het limoensap en de balsamicoazijn. Breng het mengsel op smak met peper en zout.
- Meng de zure room met de wasabi.
- Verdeel de salsa over de borden. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik en leg ze op de salsa. Serveer met de wasabidip en garneer met de basilicumblaadjes. Breng het mengsel op smak met peper en zout.
Notities
Christer Elfving