Sushi met mozzarella en garnalen gedoopt in tomatensalsa en wasabidip -935-

Print Friendly, PDF & Email

Afdrukken

Sushi met mozzarella en garnalen gedoopt in tomatensalsa en wasabidip -935-

Ingredienten

  • 2 norivellen te koop in oosterse voedingswinkels
  • 200 g grijze garnalen gepeld
  • 300 g mozarella rechthoekig van vorm
  • 1 klein bosje basilicum
  • zeezout
  • zwarte peper grof gemalen.
  • Voor de salsa
  • 4 Italiaanse tomaten gepeld en ontpit
  • 1 sjalot in fijne blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 el limoensap vers geperst
  • 2 tl balsamicoazijn
  • Pezo
  • Voor de wasabidip
  • 4 tl zure room
  • 1 tl wasabipasta te koop in oosterse voedingswinkels

Instructies

  • Snijd de mozarella in dunne plakjes en bedek er de norivellen mee. Laat de boven- en onderkant van de vellen 3 cm vrij. Leg in het midden de garnalen op een rechte lijn en rol de vellen op.
  • Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes en meng ze met de sjalotten, de olijfolie, het limoensap en de balsamicoazijn. Breng het mengsel op smak met peper en zout.
  • Meng de zure room met de wasabi.
  • Verdeel de salsa over de borden. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik en leg ze op de salsa. Serveer met de wasabidip en garneer met de basilicumblaadjes. Breng het mengsel op smak met peper en zout.

Notities

Christer Elfving