Tongreepjes, gefrituurd met jonge sla
Porties 1
Ingredienten
- 2 tongfilets
- paneermeel
- maanzaad
- eiwit
- olie
- pezo
- sla musclin
- 1 beetje olijfolie
- wat rode wijnazijn
- wat sherry azijn;
- _____________Voor de tartaarsaus:
- 1 eidooier;
- weinig mosterd
- wat soja olie
- Wat citroensap
- pezo
- ___________als garnituur :
- peterselie
- weinig ei hard gekookt
- 1/4 Citroen
- wat ui gehakte
Instructies
- Men kookt eerst het eitje in gezouten water ongeveer een tiental minuten gaar, men pelt het en steekt het door een zeef.
- Daarna maakt men de mayonaise en voegt er de gehakte kruiden en het ei aan toe.
- Daarna reinigt men de sla scheutjes.
- Nu neemt men de gereinigde en graatloze tong filets en men snijdt ze in de lengte in drie à vier naargelang de grote, dit doet men door het gekruide eiwit en daarna door het paneermeel die gemengd is met wat maanzaad.
- Men bakt de reepjes gaar in de frituur, en laat daarna het vet uitlekken op keukenpapier.
- Nu vermengt men de sla met de olie en azijn.
- Bediening
- Op een groot bord legt men in het midden een torentje met sla, daar rond plaatst man de gebakken tong filets en men werkt af met een stukje citroen.
- De tartaar saus dient men apart op in een saus kom.
Notities
De sla altijd op het laatste moment mengen zodat ze zo krokant mogelijk blijft. Niet te veel reepjes ineens in het frituurvet doen want dan kleuren ze niet en kunnen ze uit elkaar vallen Men kan ook andere vissoorten gebruiken als het maar een stevige vis is bv. grietfilet zeewolf…….