Zalmmousje. Lepeltje met fijn zalmmousje
Porties 20
Ingredienten
- 100 g zalm gereinigde verse
- 50 g zalm gerookte
- 2 dl room opklop
- takjes dille
- pezo
- paprika poeder
Instructies
- De verse zalmfilet wordt gaar gekookt in wat gezouten water, daarna laat men die afkoelen en wordt dan fijn gecutterd.
- De room klopt men ongeveer drievierde op te samen met de kruiden, men voegt er de fijn gemalen zalm aan toe en klopt verder op tot een vaste massa.
- Dit alles doet men in een spuitzak en men spuit mooie niet te hoge torentjes op een lepel.
- De gerookte zalm snijdt men in zeer fijne reepjes en dit wordt dan over de torentjes gestrooid en men werkt alles af met een mooi takje dille.
- Bediening
- Op een bordje met kantpapier.
Notities
Als men hapjes maakt die zonder bestek genuttigd worden moet men er voor zorgen dat het gerecht niet te hoog gemaakt wordt daar men anders een gescheurde mond kan krijgen.