Kabeljauw à la Christer -848-
Porties 4 personen
Ingredienten
Vis
- 800 g kabeljauw met vel , het vel apart houden .
- olijfolie
- pezo .
Saus
- 2 sjalotten fijnhakken .
- 2 teentjes look fijnhakken .
- 1 blaadje laurier
- vel kabeljauw
- 1 eetlepel boter
- 2 dl Noilly Prat
- 1,5 dl water
- 3 dl room
- pezo .
Radijzen
- 1 bussel radijzen
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel wijnazijn rode
- scheut water
- pezo
- 1 handvol rucola .
Stoemp
- 5 frietpatatten bintjes, Agria, Désirée, Première of Santé
- 2 koolrabi
- 3 prei wit van
- 500 g spinazie
- 1 dl melk
- pezo .
Extra
- 100 g garnalen grijze, 25g per persoon .
Instructies
Saus
- Sjalotten , look en laurier aanstoven . Blussen met Noilly Prat en water, t’vel van de kabeljauw aan toevoegen . Alles laten reduceren tot 1/3 , kabeljauwvel en laurier verwijderen . Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte . Kruiden met pezo .
Stoemp
- Aardappelen schillen en in grote stukken snijden , koolrabi schillen en in kleinere stukjes snijden , prei in fijne ringen snijden .
- Aardappel , koolrabi en prei samen gaar koken en afgieten .
- Alles prakken tot stoemp met een scheut melk . Spinazie eronder doorroeren , kruiden met pezo . Een beetje laten drogen .
- OPGELET , de spinazie geeft wel wat water af , dus , voorzie een beetje tijd om uwe stoemp te drogen
Radijzen
- De radijzen in kwartjes snijden , aanstoven in boter , blussen met een beetje rode wijn azijn en water , blijven stoven tot het meeste vocht verdampt is .
- Rucola eronder mengen en kruiden met pezo .
Kabeljauw
- Kruiden met pezo en insmeren met een beetje olijfolie
- Garen in de oven op een 125° , Let op het neemt toch een 20/25 min in beslag ( volgens de dikte van uwe vis )
Notities
Inbreng: Robert