Zeetong meniere
Porties 4
Ingredienten
- 4 tongen van 3 à 4 in 1 kg
- boter
- 2 citroenen
- peterselie Gehakte
- enkele sla soorten
- olie
- aardappelen friet
- wat bloem
- pezo
- azijn wijn
- azijn Xeres
Instructies
- De tongen reinigen en van hun vel ontdoen.
- In de bloem wikkelen, goed afkloppen en in gesmolten boter gaarbakken en kruiden met peper en zout.
- De aardappelen wassen, schillen en in frietjes snijden naar de gewenste dikte.
- Een eerste maal pocheren op een temperatuur van 150 à 160 graden.
- Daarna afbakken op een 180 à190 graden.
- De sla mengen met de olie en de azijnen.
- Bediening
- Op een warm bord met een halve citroen en gehakte peterselie, genapeerd met de bakboter.
- Eventueel de vis fileren.
Notities
Liefst een tefal pan gebruiken. Soorten frieten: pommes paille; pommes allumettes; pommes frites; pommes pont-neuf.