Aardpeer. Schuimig soepje van aardpeer/topinamboers
Porties 4
Ingredienten
- 250 g topinamboers
- 80 g sjalotjes
- 60 g boter
- 4 dl fond kippen
- 100 g room
- 12 wijngaardslakjes gekookte
- beetje bieslook gehakte
Instructies
- De topinamboers wassen en met behulp van een fijnschiller schillen en in niet te grote stukjes snijden.
- De sjalotjes eveneens in stukjes snijden.
- 20g boter smelten en daarin de topinamboers en de sjalotjes stoven zonder te kleuren.
- De kippenfond toevoegen en een 5 à 10 minuten laten koken.
- De room toevoegen, eventjes laten koken en dan met een handmixer heel fijn mixen.
- Ondertussen de slakjes in hun sap opwarmen en de bieslook fijn snijden.
- Afsmaken met peper en zout.
- Bediening
- In een diep warmbord.
- Voor het opdienen mixt men de soep zodat deze luchtig en schuimig is.
- Men verdeelt de slakjes in de soep en werkt af met wat gehakte bieslook.
Notities
Topinamboer of aardpeer is 4tot 8 centimeter groot en heeft een licht bruin of lichte violette kleur. Gekookt of gestoofd is de smaak te vergelijken met schorseneer en artisjok. Rauw doet de smaak aan noten denken.