
Visfilets met zeekraal en aardpeer.
Porties 10 pers
Ingredienten
- 10 visfilets Kleine. Pieterman, goudbrasem of zeebaars
- 1 zakje mesclun sla
- zeekraal of lamsoortjes
- 5 aardperen
- hazelnoten
- walnoten
- boter
- pezo
- ---vinaigrette
- 2 dl olijfolie
- 0,5 dl noten olie
- 2 cl sherry azijn;
- citroen sap
- pezo
Instructies
- Kuis de vis, midden graad uitsnijden.
- Zeekraal of lamsoortjes bakken in boter
- Vinaigrette aanmaken. Aardperen schillen en in flinterdunne plakjes snijden met de mandoline en marineren in de vinaigrette..
- Hazelnoten en de walnoten met een beetje boter roosteren in de oven en achteraf grof hakken.
- Salade, de warm gehouden zeekraal, lamsoortjes en noten op bord schikken.
- Vis kruiden met pezo en bakken op de vel kant. Moet praktisch volledig wit zijn. Op de groenmengeling plaatsen, vel kant boven. Afwerken met de aardperen vinaigrette.