Iberico secreto
Porties 5 pers
Ingredienten
- 600 g iberico
- Zwarte peper
- maldon zout
- ----bloemkool crème
- 400 g bloemkool
- 50 g zure room
- aardappelen
- melk
- pezo witte peper
- ------groenten
- 200 g erwten groene, diepvries
- 25 g sjalot
- 10 g boter
- pezo witte peper
- ---xerex jus
- 4 dl kalfsfond glace
- 2 teentjes look
- 1 takje tijm
- 1 laurier
- sherry azijn;
- truffel olie
- Olijf olie
- pezo zwarte peper
Instructies
- Iberico vlees lang bakken, moet krokant zijn.
- Kook de bloemkool met een paar gesneden aardappelen gaar in de melk. Laat heel goed uitlekken, moet droog zijn. Mix heel fijn met de zure room. Afsmaken met pezo
- Stoof de sjalotjes glazig. Voeg er de erwten aan toe. Laat een beetje uitlekken en smaak af met pezo.
- Kook de kalfsfond samen met tijm, laurier en look. Giet door een zeef. Smaak af met de sherry azijn
- Schik alles op een bord. Iberico spek, in reepjes gesneden, op de bloemkool crème. Werk af met een paar druppels olie, truffel en olijf olie, en tijm blaadjes.