Sint-Jacobsnootjes op een bedje van groentenoedels
Porties 1
Ingredienten
- 6 St Jacobs vruchten
- 50 g courgette
- 50 g wortel
- peterselie Platte
- _____Voor de saus
- witte wijn
- sjalotje
- 1/4 l room
- 150 g boter
- safraan
- vanille extract
- pezo
- weinig wijnazijn
Instructies
- Men maakt een reductie van fijn gesneden sjalotten, witte wijn (1 glaasje), 1 koffielepel rode wijnazijn.
- Na het inkoken de room toevoegen en opnieuw laten inkoken.
- “ Monter au beurre”, een weinig vanille extract aan toevoegen en afsmaken met safraan.
- De groentjes in lange julienne snijden en apart in gezouten kokend water laten gaar blancheren.
- Daarna onmiddellijk in ijswater leggen voor behoud van de kleur.
- Indien nodig snel opwarmen in boter en peper en zout.
- De St Jacobsnootjes in geklaarde boter kleuren, bestrooien met wat zout en pepermolen.
- Een St Jacobsnoot is snel gaar, langs beide kanten kleuren is voldoende.
Notities
De groentjes in het midden van het bord; de St Jacobsnootjes rondom en naperen. Werk af met de platte peterselie.