Hondshaai met pizzaiolasaus en Penne rigate -559-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Hondshaai met pizzaiolasaus en Penne rigate

Instructies

  • De tomaten pellen, ontpitten en in blokjes snijden.
  • De ui en de look fijn snijden om daarna in olijfolie aan te stoven zonder te kleuren.
  • Daarna voegt men er een weinig tomaten puree bij en laat deze wat stoven zodat de zure smaak verdwijnt (indien nodig voegt men er een weinig suiker bij om het zuur te verzachten). Dan doet men er de tomaten blokjes bij, men kruidt met peper en zout en laat op een zacht vuurtje de saus garen.
  • Men kruidt de bloem met peper en zout en wentelt er de stukjes vis door, daarna goed afkloppen zodat een minimum aan bloem op de vis blijft en de vis afbakken in wat boter en olijfolie. Na een 5 tal minuten is de vis gaar.
  • Men kookt de pasta’s in veel kokend en gezouten water gaar, afgieten om dan direct in een pan met olijfolie op smaak te brengen .
  • Op het laatste moment werkt men de saus af met de kappertjes, de oregano en de peterselie. Afsmaken en afwerken met een paar druppels olijfolie.

Notities

Op een warm bord legt men een sokkel van de pasta’s, de stukken vis erop en rijkelijk met saus overgieten. Afwerken met een mooi takje peterselie. Tips van de chef: Bij grotere hoeveelheden vis, aankleuren in de pan en daarna verder garen in de oven. Wanneer men de vis in de bloem wikkelt, goed afkloppen en direct bakken, want anders smelt de bloem en wordt het een pap.