Tartaar van zalm, wasabi en crumble van Parijse wafel.
Porties 8
Ingredienten
- 4 Parijse wafels Jules Destrooper
- 200 g gerookte zalm
- 1 koffielepel wasabipuree
- 4 eetlepels room
- 1 limoen
- pezo
- takjes peterselie of cress.
- olijfolie
Instructies
- Hak de gerookte zalm tot tartaar, breng op smaak met pezo en olijfolie.
- Schil de limoen ( ¼) met een dunschiller zodat je enkel het groen behoud. Snij daarna de schil in zeer fijne reepjes. Zie praktijk.
- Meng de wasabipurée met de opgeklopte room (3/4) tot een pittige mousse. Door het mengen zal de room nog wat opstijven.
- Doe wat room in een glaasje. Daarop de zalm. Nadien sprenkel je een beet limoensap erover en werk je af met de verkruimelde Parijse wafel.
- Als garnituur leg je er een takje peterselie op of kan je er wat cress opleggen.
Notities
Van Roy Luc