Eendenborst met pompoen en appelsien -892-

Print Friendly, PDF & Email

Afdrukken

Eendenborst met pompoen en appelsien -892-

Porties 6

Ingredienten

  • 4 Eendenborsten
  • korianderzaadjes
  • pezo
  • boter
  • pot wildfond
  • porto
  • laurier
  • honing
  • 6 appelsienen
  • 1 citroen
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • rode wijn azijn

Instructies

  • De eendenborst opkuisen en pezo erop . Aanbakken in de pan en een 8tal minuutjes in de oven aan 200° . Afwerken met gebakken en gekneusde korianderzaadjes .
  • De pompoen op zijn geheel een uurtje in de oven aan 200° steken . Mooi laten klaar komen , uit de oven halen , pitten verwijderen en de pulp van de schil halen Pulp afwerken met pezo , een scheutje olijfolie , en af smaken met appelsiensap .
    .
  • Voor de saus een beetje porto 2 dl in een pot opwarmen ,blaadje laurier ,1 steranijs en 1 kruidnagel bijdoen . Zachtjes laten inkoken . De saus door een zeef gieten en afwerken met een lepeltje rode wijn azijn een beetje honing en de zeste van appelsien en 1 citroen . Proeven en verder afwerken .

Notities

Robert