Eendenborst met pompoen en appelsien -892-
Porties 6
Ingredienten
- 4 Eendenborsten
- korianderzaadjes
- pezo
- boter
- pot wildfond
- porto
- laurier
- honing
- 6 appelsienen
- 1 citroen
- 1 steranijs
- 1 kruidnagel
- rode wijn azijn
Instructies
- De eendenborst opkuisen en pezo erop . Aanbakken in de pan en een 8tal minuutjes in de oven aan 200° . Afwerken met gebakken en gekneusde korianderzaadjes .
- De pompoen op zijn geheel een uurtje in de oven aan 200° steken . Mooi laten klaar komen , uit de oven halen , pitten verwijderen en de pulp van de schil halen Pulp afwerken met pezo , een scheutje olijfolie , en af smaken met appelsiensap ..
- Voor de saus een beetje porto 2 dl in een pot opwarmen ,blaadje laurier ,1 steranijs en 1 kruidnagel bijdoen . Zachtjes laten inkoken . De saus door een zeef gieten en afwerken met een lepeltje rode wijn azijn een beetje honing en de zeste van appelsien en 1 citroen . Proeven en verder afwerken .
Notities
Robert