Poon , venkel ,vissoep en rouille
Porties 4
Ingredienten
- 200 g poon rode of grauwe. Filet zonder vel in strookjes gesneden
Venkel
- 0,25 venkel in julienne gesneden
- venkelgroen
Vissoep
- 1 ui grote, grofgesneden
- 1 rode paprika grofgesneden
- 1 courgette grofgesneden
- 1 tomaat in 8 gesneden
- 1 venkel grofgesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 l visfumet
- 25 cl witte wijn
- 10 cl Ricard
- bouquet garni tijm, laurier en peterseliestengels
- pezo naar smaak
Rouille
- 100 g mayonaisse
- 20 cl vissoep ingekookte
- citroensap enkele druppels
- 1 teentje look gepureerd
- safraan enkele draadjes
- peper naar smaak
Afwerking
- broodcroutons
Instructies
Vissoep
- Stoof de groenten met het kruidenbosje aan in olijfolie, voeg de tomatenpuree toe, blus met Ricard, giet de witte wijn en visfumet erbij. Laat een 20-tal minuten pruttelen, mix en giet door een fijne zeef. Kruid naar smaak.
Rouille
- Meng de mayonaise met de vissoep en wat citroensap. Voeg het teentje look en de saffraan toe. Kruid met peper.
Afwerking
- Schik de stroken grauwe poon, de venkelslierten, het venkelgroen, de rouille en de croutons in warme diepe borden. Serveer er aan tafel de hete soep bij.
Notities
Robert