Lamsspiesjes op zijn Marokkaans met saffraan rijst -348-

Afdrukken

Lamsspiesjes op zijn Marokkaans met saffraan rijst

Porties 4

Ingredienten

  • 250 g rijst
  • kippenpasta
  • saffraan
  • 4 à 6 lamsfilets
  • ____Voor de marinade
  • 1 dl olijfolie
  • Cayennepeper
  • komijnzaadjes
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 ui fijn versnipperde
  • 2 eetlepels koriander vers gehakte
  • 2 eetlepels munt vers gehakte
  • 1/2 bot peterselie vers gehakte Platte
  • 2 theelepels oregano verse
  • __Saus
  • 150 ml yoghurt natuur
  • pezo
  • koriander vers gehakte
  • 6 spiesjes

Instructies

  • Men snijdt het vlees in blokken van 2 cm op 2 cm en laten deze een paar uur in de marinade marineren.
  • Daarna steekt men deze op de spiesjes met tussen het vlees een dikke schijf courgette en een kerstomaat.
  • Gewoon bakken naar gewenste gaarheid een paar minuten voor het opdienen.
  • De rijst mengt men met de ingrediënten en het water (100gr rijst is 200gr water).
  • De saus mengt men de yoghurt met de kruiden en de koriander.
  • Bediening
  • Op een warmbord schikt men de rijst en de brochette en men napeert een weinig het vlees gedeeltelijk, de rest van de saus en de rijst dient men apart op.

Notities

Als men de spiesjes wat in lauw water weekt splitsen deze niet. Indien men beschikt over een struik rozemarijn kan men de dikkere takjes gebruiken als spiesje, deze geven een heel fijne smaak af.