Banaan. Japanse “banana split” -349-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Banaan. Japanse “banana split” -349-

Porties 8

Ingredienten

  • 8 bananen mini
  • 8 stokjes saté
  • Olie om te frituren
  • bloemsuiker
  • 8 passievruchten
  • vanille-ijs
  • 150 g chocolade donkere
  • 1 dl room
  • 1 dl cola
  • ___Tempuradeeg:
  • 1,5 dl bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1,5 dl bier licht
  • 2 ijsklontjes of ijskoud water

Instructies

  • Breng voor de chocoladesaus de room aan de kook en smelt hierin de chocolade. Smaak de saus af met cola.
  • Meng alle ingrediënten voor de tempuradeeg.
  • Steek de mini bananen op stokjes en rol ze eerst in bloem en daarna in het tempurabeslag.
  • Frituur ze op 180°C gedurende 3 minuutjes en laat ze uitlekken.
  • Bepoeder de bananen met bloemsuiker.
  • Serveer met uitgeperste passievruchten, chocoladesaus en vanille ijs.

Notities

Men kan het tempuradeeg ook maken met volgende ingrediënten : 200 ml ijskoud water, 1 ei, 100g bloem, 50g maïzena en ½ theelepel zout.