
Banaan. Japanse “banana split” -349-
Porties 8
Ingredienten
- 8 bananen mini
- 8 stokjes saté
- Olie om te frituren
- bloemsuiker
- 8 passievruchten
- vanille-ijs
- 150 g chocolade donkere
- 1 dl room
- 1 dl cola
- ___Tempuradeeg:
- 1,5 dl bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1,5 dl bier licht
- 2 ijsklontjes of ijskoud water
Instructies
- Breng voor de chocoladesaus de room aan de kook en smelt hierin de chocolade. Smaak de saus af met cola.
- Meng alle ingrediënten voor de tempuradeeg.
- Steek de mini bananen op stokjes en rol ze eerst in bloem en daarna in het tempurabeslag.
- Frituur ze op 180°C gedurende 3 minuutjes en laat ze uitlekken.
- Bepoeder de bananen met bloemsuiker.
- Serveer met uitgeperste passievruchten, chocoladesaus en vanille ijs.
Notities
Men kan het tempuradeeg ook maken met volgende ingrediënten : 200 ml ijskoud water, 1 ei, 100g bloem, 50g maïzena en ½ theelepel zout.