Haring. Terrine van maagdelijke haring
Porties 6
Ingredienten
- 12 maatjes gekuist
- 250 g asperges mini
- 2 dl visfumet
- 2 dl witte wijn
- 8 blaadjes gelatine
- dragon
- kervel
- peterselie
- bieslook
- 2 tomaten dikke rijpe
- 2 soeplepels sjalotten
- 1 dl witte wijn
- 1 soeplepel mosterd
- 2 soeplepels suiker
- olijfolie
Instructies
- Kook de asperges krokant en schrik ze in koud water.
- Warm de visfumet en de witte wijn en laat bijna de helft inkoken.
- Voeg de geweekte gelatine toe.
- Hak de kruiden fijn.
- Voeg van elk kruid 2 soeplepels toe aan de fumet.
- Kruid met peper en zout en laat wat afkoelen.
- Snij de maatjes zodat je twee filets hebt.
- In een terrine wat van de fumet op de bodem gieten.
- Schik hierop de maatjesfilets en dan de fijne asperges.
- Dek weer af met wat fumet.
- Vul de terrine op deze wijze ¾ vol.
- Laat één nacht opstijven in de koelkast.
- Snij de tomaten in stukjes.
- Fruit ze aan met de fijngesneden sjalot.
- Laat even stoven en blus met de witte wijn. Laat afkoelen.
- Doe deze jus daarna in de blender met de mosterd en de suiker.
- Kruid met wat peper en zout.
- Mix het geheel en voeg beetje per beetje de olijfolie toe.
- Men bekomt een homogene saus.
- Giet deze door de zeef.
- Snij de terrine in plakjes van 2 a 3 centimeter.
- Dresseer de coulis hierrond.