Konijn. Filets van jong konijn in lentetooi
Porties 6
Ingredienten
- 6 konijn mooie filets van jong konijn
- 300 g mange tous
- aardappeltjes nieuwe
- 12 worteltjes jonge
- 1 ijspegel grote
- botje pijpajuintjes fijne
- 4 sjalotjes
- 5 dl bruine fond
- 1 flesje framboosbier Timmermans
- enkele frambozen verse
Instructies
- Kleur de filets goudbruin in wat olijfolie.
- Kruid ze flink met peper en zout.
- Bak ze verder af in de oven gedurende een 10 minuten op middelmatige temperatuur.
- Reinig al de groentjes.
- Snij de worteltjes, de ijspegel en de aardappeltjes in kasteelvorm en kook ze allemaal beetgaar.
- Schrik ze in ijswater.
- Snij de sjalotjes fijn en hou de helft voor de groentjes te sauteren.
- Voor de saus: de andere helft sjalotjes wat aankleuren in olijfolie, het bier toevoegen en blussen met de fond. Laten reduceren. Doorzeven en monteren met boter. Op smaak brengen.
- De groentjes sauteren in wat olijfolie.
- Bij de mangetout en de worteltjes wat fijne sjalot toevoegen.
- Schik de groentjes rondom het bord.
- Leg de filets in het midden en oversaus.
- Werk af met een paar verse frambozen.