Kool. Witte koolsoep met spekjes
Porties 4
Ingredienten
- 1 stengel selder
- 2 prei witten
- 3 ajuinen
- 1/4 witte kool
- wat margarine
- pezo
- spek fijne reepjes, gekookt of gezouten
- peterselie Gehakte
- bouillon
Instructies
- De soepgroenten wassen, snijden in niet te dikke stukken en deze dan in wat vetstof stoven zonder te kleuren.
- Bevochtigen met de bouillon(kip) en een 25 tal minuten laten koken op een zacht vuurtje.
- Daarna mixen met een staafmixer, om vervolgens door een puntzeef te steken.
- Afsmaken.
- Het spek gaarbakken in een weinig boter.
- Indien men gerookt of gezouten spek gebruikt, opletten bij het afsmaken van het gerecht daar dit redelijk zout kunnen zijn.
- Bediening
- In een warm soepbord.
- Een beetje spek, de soep erover en garneren met wat gehakte peterselie.