
Guacamole
Porties 50
Ingredienten
- 1 Frans brood voor toasten
- 6 avocado’s rijpe
- 3 limoenen of citroenen
- 8 uitjes lente
- 1 teentje look
- 1 chili peper
- 3 tomaten pomodori
- 2 eetlepels koriander grof gehakte
- pezo
Instructies
- Pers de citroenen.
- Snij de avocado met een mes in de lengte langs de pit doormidden.
- Draai daarna de helften in tegenovergestelde richting los.
- Lepel het vruchtvlees eruit en prak het fijn met een vork.
- Voeg er de helft van het citroensap bij.
- Daarna snijden we de lente uitjes in zeer fijne ringen en voegen deze eraan toe.
- De tomaten ontvellen, ontpitten en in brokjes snijden, de look persen en erbij voegen.
- De chili peper snijden we in 2 in de lengte, verwijderen de pitjes en snijden deze daarna in heel fijne brunoise, waarna we het, samen met de grof gehakte koriander, bij de rest voegen.
- Afsmaken, in een glazen bol leggen, de rest van het citroen sap over gieten, de pit van de advocaat bij leggen (tegen het verkleuren) en in de koelkast bewaren tot gebruik.
- Bediening
- Op een toastje, versierd met wat fijne stukjes tomaat.