Appelstrudel -794-
Porties 6 pers
Ingredienten
- 2 plakjes bladerdeeg diepvries of vers
- 2 appelen Cox, Jonagold)
- 0,5 Citroen Het sap van
- 3 eetlepels suiker
- 70 g rozijnen
- 1,5 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels amandelen gemalen
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels boter
- 1 ei
- vanille-ijs
Instructies
- ----------Voorbereiding
- Laat de bladerdeeg 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur
- Rol het bladerdeeg uit. +/- 25 cm breed. Leg 2 plakken deeg in elkaars verlengde. Bevochtig de naad met wat water. Laat de plakken +/- 1,5cm overlappen en rol verder uit tot de lengte van de bakplaat.
- Beboter de bakplaat en schik er het uitgerolde bladerdeeg op.
- ----------Vulling:
- Schil de appelen en snij in kleine blokjes van +/- 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap.
- Meng de suiker, de kaneel en de rozijnen onder de in blokjes gesneden appelen.
- ----------Bodem:
- Verhit de boter en laat het paneermeel enkele seconden bakken. Meng er de gemalen amandelen onder.
- ----------Buitenkant:
- Roer het ei goed los.
- ----------Bereiding.
- Strijk de helft, in de lengte, van het bladerdeeg in met het gebakken paneermeel en amandelen. Laat aan de randen 1 à 2 cm vrij en bevochtig deze met water.
- Schik er de gemengde appelstukjes over.
- Vouw dicht en druk de randen goed aan.
- Maak een paar inkepingen met een mes.
- Strijk de strudel in met het losgeklopte ei.
- ----------Afbakken en opdienen.
- Laat 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220°.
- Dien op met een bolletje vanille ijs.