Vergeten groenten, schuimig soepje.
Porties 4 porties
Ingredienten
- 500 g pastinaak
- 1 knolselder
- 6 wortelen paarse
- 80 g sjalotjes
- 60 g boter
- 4 dl kippenfond
- 100 g room
- beetje bieslook gehakte
Instructies
- De pastinaak, knolselder en paarse wortels schillen en in stukken snijden
- De sjalotjes eveneens in stukjes snijden
- 20 gr boter smelten en daarin de vergeten groenten alsook sjalotjes stoven zonder te kleuren
- De kippenfond toevoegen en een 5 à 10 minuten laten koken
- De room toevoegen, eventjes laten koken en dan met een handmixer heel fijn mixen
- Ondertussen de bieslook fijn snijden
- Afsmaken met peper en zout
Notities
n een diep warmbord Voor het opdienen mixt men de soep zodat deze luchtig en schuimig is Afwerken met wat gehakte bieslook