Mango met mousse van witte chocolade en passievrucht
Porties 4 pers
Ingredienten
- 1 mango rijpe
- 4 blaadjes munt
- 1 limoen
- honing
- gember gekonfijte , acultatief
- 4 passievruchten
- _____Mousse
- 100 g melk
- 100 g room
- 1 vanillestok
- 200 g chocolade witte
- 2 blaadjes gelatine
- 400 g room halfopgeklopte
Instructies
- Pel de mango en snijd deze in kleine stukjes, meng hieronder wat honing, limoensap en
- limoenrasp,gekonfijte gember en de muntblaadjes
- Mousse :
- Gelatine blaadje weken in koud water
- De melk, room en vanille (zaadjes) opkoken
- Breek de chocolade in stukjes en giet hierop het kokende melk-roommengsel
- De gelatine uitknijpen en mengen onder de nog warme chocolademengeling en verder laten afkoelen tot kamertemperatuur.
- De resterende 400ml room half opkloppen
- Het chocolademengsel onder de room spatelen
- Verdeel de mangostukjes in grote glazen en vul aan met de chocolademousse.
Notities
Presentatie : Haal het vruchtvlees uit de passievrucht en doe het bovenop de gestolde chocomousse versier met nog enkele muntblaadjes