Sint Jacobs vruchten, carpaccio -345-

Afdrukken

Sint Jacobs vruchten, carpaccio

Porties 1

Ingredienten

  • 1 St-Jacobs vruchten
  • pezo
  • Dille verse
  • 1/4 limoen
  • olijfolie fijne
  • 1 prei bedje van scheuten

Instructies

  • Men reinigt het vlees en snijdt dit in drie à vier ronde schijfjes afhankelijk van de dikte.
  • Men legt dit op een plaat en kruidt met peper, zout en fijn gehakte dille.
  • Daarna laten we het dit een klein uurtje in de koelkast marineren in een mengsel van witte wijn, olijfolie en limoen sap.
  • Ondertussen snijdt men een fijne julienne van ons witloof en legt dit onmiddellijk in koud water.
  • We spoelen, en drogen het dan in een sla zwierder.
  • Daarna mengen met een beetje peper, zout en de, in julienne gesneden, chorizo en tenslotte afsmaken met een weinig mayonaise.

Notities

Op een groot koud bord met in het midden een torentje van witloof en er rond de schijfjes vruchtvlees. Nog een draai van de pepermolen en men werkt af met een bosje scheutjes en wat gehakte dille. Tips van de chef: Indien mogelijk, de volledige schelpen zelf openen. Verser en lekkerder kan niet