Pomme d’orange garni -947-

 

Afdrukken

Pomme d’orange garni -947-

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 5 sinaasappelen grote perssinaasappel
  • 1 citroen
  • 3 blaadjes gelatine grote
  • 100 g kristalsuiker
  • 200 g slagroom
  • 4 blaadjes munt

Instructies

  • Snijd 4 sinaasappelen doormidden. Pers ze uit, maar zorg dat de schil intact blijft. Schraap het resterende vruchtvlees uit de schillen.
  • Week in 1/3 deel van het sinaasappelsap de gelatine. Verwarm dit, totdat de gelatine helemaal opgelost is. Roer het overige sinaasappelsap, het sap van de citroen en de suiker erdoor. Laat het mengsel afkoelen.
  • Klop de slagroom romig. Spatel de slagroom door het sinaasappelmengsel.
  • Vul de halve sinaasappelen met het mengsel en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
  • De 5e sinaasappel pel je a vive. Daarna haal je de partjes van tussen de vliezen, snijd je ze in blokjes en bewaar je ze in de koelkast.
  • Voor het opdienen garneer je met enkele blokjes sinaasappel en een blaadje munt.

Notities

Tip: Wil je een ietsje pietsje meer, dan kan je de blokjes sinaasappel laten marineren in sinaas likeur.
Van Roy Luc