Scampi op een bedje van wilde rijst
Porties 1
Ingredienten
- 4 à 5 scampi per persoon
- weinig boter
- 30 g rijst wilde
- _____Voor de saus
- wat sjalotjes
- stukje appel
- currypoeder
- kurkuma poeder
- wat kokosmelk
- witte wijn zoete
- room
- maïzena
- pezo
- wat boter
- bieslook.
Instructies
- Scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.
- De sjalotjes snijden en stoven met de appeltjes in wat boter (niet laten kleuren).
- De curry en kurkuma aan toevoegen.
- Blussen met witte wijn en wat laten inkoken.
- Room toevoegen en wat laten sudderen.
- Door een fijne zeef steken en eventueel binden met maïzena.
- Peper en zout toevoegen en op laatste ogenblik afwerken met boter.
- De rijst gaarkoken en warm houden.
- De scampi's bakken en kruiden met peper en zout.
Notities
Een bedje maken van rijst. De scampi's erop schikken. Rondom naperen met de saus en afwerken met gehakte bieslook