Tomaat. Mini trostomaat met platte kaas
Porties 4
Ingredienten
- 8 tomaatjes mini , ongeveer de dikte van 1 euro
- 50 g plattekaas
- Beetje bieslook
- 2 sneetjes spek gezouten ontbijt
Instructies
- De tomaatjes ontdoen van hun deksel, zorg ervoor dat het kroontje blijft zitten.
- Onderaan een schijfje tomaat afsnijden opdat de tomaat niet rolt.
- Opletten dat wanneer de tomaat gevuld is, ze niet lekt.
- Vervolgens verwijdert men het zwoerd van het spek en men snijdt het spek in een zeer fijne julienne dat men opbakt in een weinig boter.
- De bieslook fijnsnijden.
- De plattekaas met dit alles mengen en afsmaken met kruiden.
- De tomaatjes met behulp van een spuitzak opvullen tot boven de rand en het hoedje erop plaatsen.
- Bediening
- Men legt de tomaatjes in een papieren cupje.
Notities
Bij grote hoeveelheden is het aangeraden om bij de kaas een weinig room en wat gesmolten gelatine toe te voegen. Indien de kaas vocht bevat, deze wat laten uitlekken in een fijne zeef.