Zalm. Rolletje gerookte zalm met een mousse van mierikswortel op een specerijenkoekje -836-
Porties 4 personen
Ingredienten
- 150 g gerookte zalm ongesneden
- 1 dl room
- mierikswortel
- 0,5 blaadje gelatine
- 2 eieren
- 3 g zout
- peper
- 10 g suiker
- 10 g witte wijn azijn
- 50 g bloem
- 3 g kerrie
- 65 g boter
- 5 gzwarte peperkorrels
- 0,5 bot koriander
Instructies
Mierikswortelmousse:
- Rasp de mierikswortel in een beetje room
- Verwarm de vloeistof en breng op smaak
- Laat de gelatine erin smelten
- Klop de rest van de room 3/4 op
- Meng hierin de mierikswortel met de opgeloste gelatine
Gerookte zalm
- In fijne sneedjes snijden
- Op plasticfolie plaatsen, en de mierikswortelmousse ertussen oprollen.
Specerijenkoekje:
- Meng 2 eiwitten, 3gr kerrie, 65 g gesmolten boter, 50 g bloem, 10 g witte wijn azijn, 3 g zout, 10 g suiker, en gekneusde peperbollen.
- strijk uit op een bakplaat met bakpapier
- bak af op 170 °c
- duw er kleine ronde koekjes uit
Notities
Afwerking:
Koekje onderaan.
Daarop de zalm
Daarop een blaadje koriander
Koekje onderaan.
Daarop de zalm
Daarop een blaadje koriander