Scampi tempura met Thaise dip -428-

Afdrukken

Scampi tempura met Thaise dip

Porties 10

Ingredienten

  • 20 tijgergarnalen 16/20 gekuist
  • 2 pakken tempurabloem mengen volgens verpakking
  • ___voor de dipsaus:
  • 120 ml water
  • 1 theelepel arowroot pijlwortelmeel
  • 25 ml Thaise vissaus nam pla
  • 1/2 stengel citroengas
  • 1/2 peper rode Spaanse
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 limoen sap en schil van
  • 1 ui lente , fijn gesneden
  • 1 eetlepel koriander grof gehakt

Instructies

  • Breng voor de dip het water aan de kook. Roer de arowroot door het water tot het water gebonden is. Neem het water van
  • het vuur en roer de rest van de ingrediënten door het water. Laat afkoelen. Steek de garnalen op stokjes en haal ze door het
  • tempurabeslag. Frituur ze krokant in olie op 180°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.