Garnalen, bisque. -251-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Garnalen, bisque.

Porties 4

Ingredienten

  • 1/2 kg wortelen
  • 1 selder groene
  • 3 kg garnalen pellen van gijze
  • 4 soeplepels tomatenpuree
  • visfumet
  • wat extract van schelpdieren eventueel
  • 1/4 l room
  • 250 g garnalen gijze
  • 1 botje bieslook
  • pezo
  • tijm
  • blaadje laurier
  • beetje look
  • olijfolie
  • Armagnac

Instructies

  • De groentjes reinigen en in stukjes snijden.
  • Aanstoven in een weinig olijfolie tezamen met de pellen van de garnalen en de look.
  • Als dit alles goed aangestoofd is voegt men er de tomaten puree aan toe, men laat dit alles nog een weinig stoven om de zure smaak van de tomaten te verwijderen.
  • Deglaceren met een weinig armagnac.
  • Bevochtigen met de visfumet en de tijm en het laurierblaadje toevoegen.
  • Gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.
  • Indien men een degelijke soepmixer heeft kan men dit dan mixen en daarna door een zeef steken.
  • Bij gebrek aan mixer door een passe-vite doen en daarna door de zeef.
  • Afsmaken met peper en zout en eventueel wat schelpdieren extract.
  • Voor het opdienen de room en Armagnac toevoegen.
  • Bediening
  • In een warm soepbord de garnaaltjes en de gehakte bieslook verdelen.
  • De bisque toevoegen.

Notities

Als men schaaldieren extract gebruikt moet men oppassen met het zout. Indien men overschot van tomaten heeft kan men dit ook gebruiken. De garnalen altijd op het allerlaatste ogenblik gebruiken want anders worden ze rubberachtig.