Crème brûlée met kaneel en sinaasappelrasp -847-
Porties 4
Ingredienten
- 250 ml room
- 250 ml melk
- 12 ei dooiers
- 100 gram kristalsuiker
- Rasp van 2 sinaasappels
- 2 kaneelstokjes
- 2 eetl. Bruine suiker
- 2 eetl. kristalsuiker
Instructies
- Giet de room en de melk in een kookpot. Voeg de kaneel en sinaasappel rasp toe aan het mengsel van room en melk.
- Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de kaneel en sinaasappel smaak kunnen afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Het mengsel hoeft niet te koken!
- Klop de dooiers los met de garde en voeg er 100 gram kristalsuiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.
- Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Verwijder de kaneelstokken.
- Laat dat mengsel nu rusten tot het beetje schuim op het mengsel verdwenen is (ongeveer 20 tot 30 minuten).
- Verwarm de oven voor op 90°C.
- Vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal.
- Bak de crèmes brûlée gedurende 1 uur in de oven van 90°C.
- Meng 2 eetlepels kristalsuiker en 2 eetlepels bruine suiker in een blender. Maal alle suiker fijn.
- Strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen.
- Smelt de suiker met behulp van de gasbrander.