Zeetong, bouillon van zeetong en camembert -335-

Afdrukken

Bouillon van zeetong en camembert

Porties 4

Ingredienten

  • 6 zeetong filets
  • 1/2 camembert
  • 1 l fond gevogelte
  • 1 glas witte wijn
  • 3 pannenkoeken boekweit eieren en water, zonder suiker
  • 1 klontje boter
  • 150 g champignons
  • 2 sjalotten
  • takjes kervel verse

Instructies

  • Men reinigt het sjalotje en versnijdt dit fijn daarna reinigen we de champignons en versnijden deze in fijne lamellen.
  • Dan neemt men de tongfilets en snijden deze in de lengte in 3 zodat men goujonettes bekomen. (fris bewaren)
  • Daarna bakken we onze boekweit pannenkoeken en bewaren deze.
  • We maken een liter gevogeltefond en doen er de 2 in stukken gesneden pannenkoeken bij.
  • We nemen een antikleefpan en bakken er onze goujonettes in en kruiden met peper en zout.
  • We halen deze er snel uit zodat deze heel vast blijven en bakken er de sjalot en de champignons in het zelfde vet zonder te kleuren waarna we deglaceren met de witte wijn.
  • Dit doen we dan in een kookpot en voegen er de bouillon bij en men laat dit alles op een zacht vuurtje sudderen.
  • Daarna doet men er de kaas bij en mixen dit met een staafmixer en we kruiden af.
  • Bediening
  • In een warm soepbord plaatst men de 3 stukjes tong en verdelen er de soep over, we werken af met enkele mooie takjes kervel.

Notities

Recept boekweit pannenkoeken : 250 gr boekweitbloem, 2 eieren, 50 cl water en een snuifje zout.