Champignonroomsoepje
Porties 4
Ingredienten
- 500 g champignons
- 2 uien
- 2 prei wit
- beetje selder
- kippenpasta
- 1 dl room
- blanke roux als bindmiddel
- peterselie gehakte voor de afwerking
Instructies
- De soepgroentjes kuisen en in gelijke stukken verdelen.
- De champignons in schijfjes snijden.
- Hou er enkele over om in julienne te snijden als garnituur.
- Aanstoven zonder te kleuren.
- Bevochtigen met de kippenpasta.
- Dit laat men op een zacht vuurtje een 25 tal minuten trekken.
- Doorsteken met de mixer en daarna door een zeef.
- Afsmaken en een weinig binden met de blanke roux.
- De julienne van de champignons stooft men in wat vetstof aan en wordt op het laatste aan de soep toegevoegd.
- Bediening
- In een warm bord met wat room en de gehakte peterselie.
Notities
Een echte roomsoep wordt als volgt gemaakt : Wanneer men de groenten heeft aangestoofd, deze vermengen met wat bloem om te binden. Deze werkwijze noemt men saingeren. Dit gebeurt nog zelden doordat deze werkwijze een groot risico tot een aangebrande soep heeft, daarom binden we de roomsoepen op het laatste moment.