Gerookte ham met een julienne van groentjes en ansjovis
Porties 4
Ingredienten
- 10 sneden ham mooie dunne gerookte
- 1 appel golden
- 1/2 komkommer
- 5 radijsjes langwerpige
- 1 wortel dikke
- ____Voor de saus
- 2 teentjes look
- 1 eidooier;
- 1 blikje ansjovis
- olijfolie
- citroensap
- peper
Instructies
- Men reinigt en wast de groentjes zorgvuldig waarna men deze in een fijne julienne snijden van ongeveer 5 cm.
- Men plet de look en de ansjovis zeer fijn met een mes.
- Deze mengen we met de eidooier, wat citroensap en een snuifje peper en werken deze dan op met de olijfolie, afsmaken.
- Men snijdt de ham in de breedte door, indien die lang genoeg is, en maakt er een puntzakje van.
- De groentjes mengt men met de saus en brengen deze op smaak.
- Deze vult men dan op in de puntzakjes zodanig dat de groentjes er wat uitkomen.
- Bediening
- Naargelang :
- - Aperitief hapje in een schoteltje versierd met wat scheutjes.
- - Als voorgerecht op een bordje met wat sla versierd met wat tomaten- en eischijfjes.