Piepkuiken met getomatteerde dragonsaus -489-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Piepkuiken met getomatteerde dragonsaus

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 4 piepkuikens
  • 1 botje dragon verse
  • aardappelen
  • 1 dl tomatensap
  • 1 glaasje witte wijn
  • 1 sjalot
  • maïzena
  • Wat boter
  • olijfolie
  • pezo
  • kippekruiden en wat pasta.

Instructies

  • Men kruidt de piepkuikens met de kippenkruiden ,ook binnenin en men doet er een nootje boter in met enkele takjes dragon.
  • Daarna kleurt men deze in een pan met wat boter en olijfolie.
  • Men bakt deze verder voor gebruik in een voorverwarmde oven, niet meer dan een klein kwartiertje ( is immers een jong diertje dat snel gaar is. Indien men deze te ver laat doorbakken zijn ze droog en niet lekker.)
  • De saus: men stooft een sjalotje in een weinig vetstof samen met enkele takjes dragon.
  • De blaadjes bewaart men voor de garnituur. Men blust met de witte wijn en laat dan wat trekken waarna men er het tomaten sap bijvoegt.
  • Men laat de saus een 10 tal minuten trekken met een weinig kippenpasta.
  • We steken de saus door een zeef en brengen deze op smaak.
  • Eventueel een weinig binden met wat maïzena.
  • Afwerken met de gehakte blaadjes dragon en een nootje boter.
  • De gekookte aardappelen bakt men goudkleurig in olijfolie en boter. Kruiden met kippenkruiden.
  • Men kan ook de aardappelen in blokjes snijden en bakken in een friteuse zoals frietjes .

Notities

Op een warm bord plaatst men een half piepkuiken en naperen deze met de saus. De aardappelen dient men apart op. Eventueel een mooi gemengd slaatje als groente er bij.