Kreeft met 5 parfums
Porties 4
Ingredienten
- 2 kreeften
- beetje selder
- 1 wortel
- wat ajuin om 1 courbouillon te trekken
- laurier
- tijm
- witte wijn
- peperbollen
- boter
- 1 blik ansjovis
- rijst
- 1 sjalotje
- _____Voor de saus
- beetje rozemarijn gedroogd
- weinig oregano
- beetje salie
- 1/3 Ricard
- 2/3 court bouillon ingekookt
- 1/2 dl room
- boter
- pezo
Instructies
- Maak een goede straffe courbouillon waarin men de kreeften een 4-tal minuten pocheert.
- Maak ondertussen de ansjovisboter (peper , ansjovis en boter).
- Haal de kreeften uit hun vocht en maak met behulp van een fijne ronde houten lepel een inkeping aan de kop van de kreeft ter hoogte van het kruis, vul die daarna op met de ansjovisboter.
- Bak de kreeft in de oven verder gaar en doe er regelmatig wat ansjovis boter bij.
- Ondertussen maakt men een reductie van de kruiden en de drank en voegt er de room aan toe, laat terug inkoken en werk op met boter (monter au beurre).
- Afsmaken met wat peper.
- Kook de rijst met een gestoofd sjalotje gaar.
- Bediening
- Plaats de rijst met een vormpje boven aan het warme bord, snij de kreeft in twee en napeer een weinig met de saus.
- De rest van de saus dient men apart op.
Notities
Héééééééééél lekker en gemakkelijk.