Kip, gebraden met look, citroen, dikke boerenfrieten en verse appelmoes
Porties 4pers
Ingredienten
1kiphoeve braadkip
3teentjeslook
1citroen
tijmverse
pezo
aardappelen Friet, en friteuse met vet
2appelen
Wat boter
suikerfijne
vanille
Instructies
De kip goed reinigen en kruiden met peso van binnen en buiten.
Enkele stukken citroen en wat tijm en look binnen in de kip plaatsen om vervolgens deze wat aan te kleuren en daarna te bakken in een voorverwarmde oven op een 200°.
Ondertussen de aardappelen wassen en schillen, op mooie gelijke dikte snijden en deze dan voor de eerste keer blancheren op 150°.
Voor gebruik ze op 190° goud bruin bakken goed opschudden om het overtollige vet te verwijderen en opdienen met zout apart.
De appeltjes wassen en schillen, het klokhuis verwijderen en deze dan in wat boter en water stoven met wat suiker en vanille suiker, eventueel een stukje kaneel naar smaak.
Na gaarheid van de kip deze versnijden (praktijk les).