Kip, gebraden met look, citroen, dikke boerenfrieten en verse appelmoes -548-

Print Friendly, PDF & Email
Afdrukken

Kip, gebraden met look, citroen, dikke boerenfrieten en verse appelmoes

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 1 kip hoeve braadkip
  • 3 teentjes look
  • 1 citroen
  • tijm verse
  • pezo
  • aardappelen Friet, en friteuse met vet
  • 2 appelen
  • Wat boter
  • suiker fijne
  • vanille

Instructies

  • De kip goed reinigen en kruiden met peso van binnen en buiten.
  • Enkele stukken citroen en wat tijm en look binnen in de kip plaatsen om vervolgens deze wat aan te kleuren en daarna te bakken in een voorverwarmde oven op een 200°.
  • Ondertussen de aardappelen wassen en schillen, op mooie gelijke dikte snijden en deze dan voor de eerste keer blancheren op 150°.
  • Voor gebruik ze op 190° goud bruin bakken goed opschudden om het overtollige vet te verwijderen en opdienen met zout apart.
  • De appeltjes wassen en schillen, het klokhuis verwijderen en deze dan in wat boter en water stoven met wat suiker en vanille suiker, eventueel een stukje kaneel naar smaak.
  • Na gaarheid van de kip deze versnijden (praktijk les).

Notities

Alles op een warm bord opdienen en smakelijk.